YOGA OCH VANDRING
I LIGURIEN

YOGA

En betydelse av ordet yoga är ”att förena”, att förena kropp, själ och sinne. Yoga handlar också om att bli mer fokuserad och närvarande – att vara här och nu.

Yoga

Den yoga vi utövar är klassisk yoga i en tradition av T Krishnamacharya. Den omfattar alla Yogans aspekter: fysiska övningar, andningsteknik, meditation samt yogans filosofi. Vi anpassar yogan så långt det är möjligt till gruppens och den enskilda individens behov både fysiskt och mentalt.

Vi har två pass/dag: Morgonyogan som öppnar upp och ger energi, senare på dagen med mer fokus på uppmjukning, avslappning och återhämtning. Delar av vandringarna sker i tystnad, du får utrymme att reflektera över var du står i livet eller helt enkelt bara öppna ditt sinne för att ta in den storslagna naturen.

naturen

Tidigare i människans historia har vi levt mer i symbios med naturen än vad vi gör idag. Vi behöver nu hitta tillbaka till ett sätt att ta tillvara på den kraft som naturen erbjuder oss för att nå välbefinnande i livet.

Naturen

Förutom den positiva mentala påverkan visar studier att naturen även kan påverka till att sänka blodtrycket, reducera halten stresshormon samt aktivera celler i immunförsvaret.

Genom att vara i naturen med öppna sinnen; ta in ljud, ljus, dofter och kombinera det med att använda oss av yogan som redskap kan vi lära oss att vara mer i nuet och genom det komma åt fantastiska hälsofördelar. Naturen påverkar oss och vi kan återhämta oss genom den.

vandringarna

Vandringarna sker i en sagolikt vacker natur i de Liguriska bergen, fantastiska miljöer och hänförande vyer med olika upplevelser varje dag.

Vandring

Vi vandrar med stopp för yogautövande på alpängar eller i kastanjeskogar och ni får också tillfälle för avsvalkning i de smaragdgröna sötvattenslagunerna och i vattenfall. Vi vandrar mellan 2–6 timmar per dag.

En av dagarna har vi som mål att nå en av de högre topparna i Ligurien ca 2500 m.ö.h. Vandringen och bestigningen kommer att ta ca 8–9 timmar och utföras i lugn men jämn takt. Det räcker att du har en normalgod grundkondition för att klara bestigningen. Känner man i stället behov av att ta det lugnt denna dag kan man välja att stanna vid alpstationen och göra kortare promenader i den fantastiska naturen.

Mat/vin & Kultur

Historiens vingslag kommer ni att känna genom hela resan. Vi möter medeltida byar och historiska monument och vi berättar om händelser och sägner kopplade till de miljöer vi tar er till.

mat/vin & kultur

En viktig bit av den italienska kulturen är förstås också maten och vinet. Utöver att få njuta av den goda och hälsosamma Liguriska maten erbjuds ni även den genuina upplevelsen med avsmakning av det friska Liguriska vita vinet hos en av byns vinproducenter, våra vänner Tiziana och Enrico, som även guidar och berättar om vingårdarna.

Det Liguriska köket är till stor del baserad på grönsaker, fisk och skaldjur. Man är alltid angelägen om att använda närproducerade och lokala råvaror och till all matlagning används den lokalproducerade olivoljan. Varje by har sin egen matkultur.

Under ett par dagar vistas vi i Piemonte där köket p.g.a. det något kallare klimatet är väldigt annorlunda mot det Liguriska. Här är det lite tyngre fokus och man serveras mer kött, ostar och rött vin.

Boende

I Poggi blir ni inkvarterade i karaktäristiskt och traditionellt inredda lägenheter i ett medeltida byhus, granne med vårt hus.

Boende

Man bor 2–4 personer i varje lägenhet dvs 2 personer/rum och alla har tillgång till trädgård/terrass eller balkong med fin utsikt över havet eller byn. Utrustat kök och badrum samt sänglinnen och handdukar finnes i varje lägenhet. Detta byhus är i direkt anslutning till vår bakgård där gemensam frukost och middag serveras under pergolan.

Under vandringen i Piemonte (1–2 nätter) bor vi i bergshytta (rifugio) på 1000 m höjd. Här sover man i våningssängar 4–12 personer/rum. Gemensam frukost och middag intas, om vädret tillåter, på rifugions mysiga uteplats med utsikt över bergstopparna eller inomhus vid lite kyligare temperaturer.

Reseinformation

Information

• Plats: Poggi Imperia, Liguria (50 minuters bilväg från Nice flygplats), Chionea, Piemonte (en timmes bilväg från Poggi)

• Pris: 900 € per person exklusive flyg. Anmälningsavgift: 100 €, återbetalas ej Slutbetalning 2 veckor innan avresedatum

• Resan omfattas av resegarantiförsäkring

• Begränsat antal platser (10)

• Flyg: Bokas enskilt till/från Nice

• Yogalärare: Magdalena Falcini Jensen

• Vandringsguide: Lorenzo Gariano

Detta ingår i priset

• Transfer till och från Nice flygplats. Hämtning ca kl. 18 ankomstdag och lämning ca kl. 12 avresedag

• 4 dagars vandringar varav två med erfaren bergsguide i alpmiljö.

• Del i dubbelrum i Poggi samt i sovsal under alpvandringarna

• 6 dygn med helpension förutom en lunch på restaurang under ”fri aktivitetsdag” som bekostas enskilt enligt eget val. Matsäck till lunch under två vandringsdagar

• 2–3 yogapass/dag med undervisning av certifierad yogalärare

• Vinprovning

Kommande aktiviteter

2024

lördag 31 augusti – fredag 6 september

Använd kontaktinformationen nedan om du är intresserad av evenemang 2024!